Hoe een opgeslagen wachtwoord in Safari te verwijderen

De Safari-browser voor OS X en iOS slaat uw gebruikersnamen en wachtwoorden op in het geheugen van uw apparaat om het aanmelden bij uw verschillende online accounts te vergemakkelijken. Om een ​​opgeslagen wachtwoord uit Safari op een Mac te verwijderen, selecteert u het in het menu Voorkeuren. Om een ​​wachtwoord van iOS te verwijderen, wist u uw AutoFill-gegevens in het menu Instellingen.

Safari-wachtwoorden beheren in OS X

Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt bij een website in Safari op een Mac, wordt u gevraagd de aanmeldingsgegevens op te slaan voor toekomstige sessies. Deze gebruikersreferenties worden voor elke website afzonderlijk opgeslagen op het tabblad Wachtwoorden in Safari-voorkeuren. Verwijder een wachtwoord door het venster Voorkeuren te openen, het tabblad "Wachtwoorden" te kiezen, een wachtwoord te selecteren en op "Verwijderen" te klikken. U kunt ook alle wachtwoorden verwijderen door op 'Alles verwijderen' te klikken. Uw aanmeldingsgegevens worden onmiddellijk gewist en de volgende keer dat u zich aanmeldt bij een website, wordt u gevraagd het wachtwoord opnieuw op te slaan. Als u het wachtwoord niet wilt opslaan, weigert u het op te slaan wanneer daarom wordt gevraagd.

Automatisch aanvullen van gegevens in iOS wissen

Op iOS-apparaten wordt wachtwoordinformatie centraal opgeslagen in het menu Instellingen in plaats van de instellingen van de applicatie. Om Safari-wachtwoorden te bekijken, bewerken en verwijderen, opent u Instellingen, tikt u op "Safari" en selecteert u "Automatisch aanvullen en wachtwoorden". Tik op "Opgeslagen wachtwoorden" en "Bewerken" en selecteer vervolgens de website waarvoor u uw aanmeldingsgegevens wilt verwijderen. Uw gebruikersgegevens worden onmiddellijk gewist en u wordt gevraagd om ze de volgende keer dat u zich aanmeldt opnieuw op te slaan.